Hlavní obsah

České volejbalistky prohrály v přípravě potřetí s Německem

DIPPOLDISWALDE

České volejbalistky prohrály i v třetím přípravném utkání před kvalifikačním turnajem o postup na mistrovství světa s Německem, v Dippoldiswalde v neděli podlehly 1:3. Poprvé se ale českému týmu podařilo uhrát proti herně vyspělejším soupeřkám sadu.

Článek

"Podali jsme nejlepší výkon ze všech tří zápasů. Zvládli jsme koncovku prvního setu, dařila se nám i obrana na síti a kombinační souhra," uvedl asistent trenérky Táni Krempaské Ondřej Marek.

V druhém setu už ale české hráčky svůj předcházející výkon nezopakovaly. Nedokázaly si zejména poradit s důraznějším podáním soupeřek a na nepřesných přihrávkách také vázly útočné signály.

"Ve třetím setu se opět naše hra zlepšila. Držely jsme se soupeřkami krok v obraně i v útoku, nezvládli jsme ale koncovku sady, kdy jsme doplatili na zbytečné chyby," dodal Marek.

České volejbalistky čekají v přípravě na kvalifikaci MS 2010 ještě další tři střetnutí s Německem od 7. do 9. července v Brně. Kvalifikační turnaj hostí Itálie od 17. do 19. července za účasti Běloruska, Bulharska a domácího týmu.

Přípravné utkání volejbalistek v Dippoldiswalde:
Německo - Česko 3:1 (-23, 12, 20, 17).

Reklama