Hlavní obsah

Chocová zlepšila na univerziádě rekord na prsařské stovce

BĚLEHRAD

Plavkyně Petra Chocová se postarala na Světové univerziádě v Bělehradu o vylepšení vlastního českého rekordu na prsařské stovce. V semifinále v pondělí zaplavala čas 1:09,45 a skončila celkově na 12. místě. O dvě příčky za ní byla další Češka Martina Moravčíková.

Článek

"Zlepšila jsem se o dvě desetiny. Nedávno jsem pro zranění nemohla na mistrovství republiky startovat, tak jsem ráda, že jsem tento závod zvládla. Ale rameno mě opět bolí a jsem zvědavá, jak to bude s dalšími starty," prohlásila Chocová, která na univerziádě startuje již potřetí.

Ve finále motýlkářské stovky obsadil sedmé místo Michal Rubáček, jenž svůj český rekord na rozdíl od rozplaveb a semifinále tentokrát nezlepšil.

Vidina medaile se rozplynula českým fotbalistům, kteří podlehli ve čtvrtfinále Itálii 0:1. Jedinou branku dostali už ve třetí minutě, když jim nevyšel ofsajd systém. Ani přes velký tlak už nedokázali vyrovnat a budou hrát o konečné páté až osmé místo.

"Kluci bojovali až do konce, měli znatelnou územní převahu, ale kromě jedné šance se střelecky neprosadili. To byla naše velká slabost," řekl kouč Mário Buzek, jenž kvůli kartám nemohl nasadit opory Smutného a Buchtu.

Reklama