Hlavní obsah

Pět českých posádek postoupilo na veslařském SP do semifinále

LUCERN

Pět českých posádek si v Lucernu zajistilo postup do semifinálových jízd v závěrečném třetím dílu Světového poháru v Lucernu. Přímo z rozjížděk postoupili skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah. V odpoledních opravách je poté doplnila skifařka lehkých vah Klára Janáková a dvojskif Milan Doleček, Jakub Houska.

Článek

Synek a Knapková své rozjížďky vyhráli. Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník a Jan Vetešník obsadili třetí místo.

Knapková se ve Švýcarsku prezentovala nejrychlejším časem a je na nejlepší cestě zopakovat svůj předešlý triumf ze SP v Mnichově. V Lucernu se navíc nakonec nepředstaví původně přihlášená běloruská hvězda Jekatěrina Karstenová-Chodotovičová.

Ostatním českým veslařům se v rozjížďkách už tolik nedařilo. Čtyřku bez kormidla Karel Neffe, Milan Bruncvík, Michal Horváth, Jan Gruber dělilo na třetím místě jen 15 setin od přímého postupu do finále. Podobně dopadla i párová čtyřka David Jirka, Tomáš Karas, Petr Vitásek, Petr Buzrla a dvojka bez kormidelníka Václav Chalupa, Jakub Makovička, kteří obsadili také třetí místo.

V sobotu čeká opravná jízda i dvojku bez kormidelnice Pavlína Žižková, Jana Vyhnánková. Dvojka bez kormidelníka lehkých vah Vojtěch Bejblík, Vlastimil Čabla se po nezdaru v první i druhé jízdě představí v sobotu ve finále C.

Reklama