Hlavní obsah

Volf se Štěpánkem byli druzí v kvalifikaci na SP v Augsburgu

Deblkanoe Jaroslav Volf, Ondřej Štěpánek obsadila druhé místo v kvalifikaci na závěrečný třetí závod Světového poháru vodních slalomářů v Augsburgu. Bývalí mistři světa nestačili v součtu dnešních dvou jízd na olympijském kanálu z roku 1972 pouze na trojnásobné mistry světa ze Slovenska Pavla a Petra Hochschornerovy.

Článek

Celkově se ve víkendových semifinále představí na německém kanálu jen šest českých posádek z dvanácti. Spolu s Volfem a Štěpánkem postoupili také desátí Jaroslav Pospíšil, David Mrůzek i Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň (17.).

Pouze jeden Čech bude mezi kajakáři, kde se do semifinálové dvacítky kvalifikoval Vavřinec Hradilek. Vypadli Michal Buchtel (23.) a Ivan Pišvejc (26.). Ještě hůře dopadli kanoisté, z nichž nepostoupil nikdo - Tomáš Indruch, Stanislav Ježek i Vítězslav Gebas skončili ve třetí desítce.

Dvojnásobné zastoupení budou mít kajakářky, mezi nimiž doplnila sedmou Marii Řihoškovou desátým časem dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová. Semifinále se už nebude týkat 25. Ireny Pavelkové.

Finálové boje se budou netypicky odehrávat ve dvou dnech - v sobotu pojedou o body do SP kajakáři a deblkanoisté, v neděli kajakářky a kanoisté.

Reklama

Související témata: