Hlavní obsah

Volf se Štěpánkem byli třetí v posledním závodu SP v Augsburgu

Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem obsadili třetí místo v třetím závodu Světového poháru vodních slalomářů v Augsburgu. Bývalí mistři světa a majitelé dvou olympijských medailí se dnes postarali na závěr seriálu o první umístění české lodě na stupních vítězů. V neolympijské disciplíně kanoistek skončila na druhém místě Marie Řihošková.

Článek

Volf se Štěpánkem byli mezi nejlepšími třemi ve všech třech jízdách na olympijském kanálu z roku 1972. V páteční kvalifikaci byli druzí a dnešní dopolední semifinále vyhráli. Na rozdíl od minulých let nicméně rozhodl o konečném umístění pouze výsledek finále a ne součet dvou jízd jako do loňska.

Nejlepší čeští deblkanoisté si ve finále připsali dvě trestné sekundy za dotyk branky, ovšem nevyhráli by ani v případě čisté jízdy. Na vítěznou domácí posádku Marcus Becker, Stefan Henze ztratili 3,34 sekundy. Druzí skončili trojnásobní olympijští vítězové Pavol a Peter Hochschornerovi. Slovenská dvojčata zaostala za Němci 2,31 sekundy.

V semifinále skončili dvanáctí Jaroslav Pospíšil, David Mrůzek a sedmnáctí Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm.

Jeden dotyk branky připravil o medailové umístění kajakáře Vavřince Hradilka, jenž s dvěma trestnými sekundami skončil sedmý s odstupem 4,92. Vyhrál Slovinec Peter Kauzer o téměř tři vteřiny před domácím olympijským vítězem z Pekingu Alexandrem Grimmem.

Česká zástupkyně v nové kategorii kanoistek Řihošková obsadila v konkurenci pěti závodnic druhé místo. Na vítězku Rosalyn Lawrenceovou z Austrálie ztratila s dvěma dotyky devět sekund.

V neděli vyvrcholí SP závody kajakářek a kanoistů.

Závěrečné závody SP ve vodním slalomu v Augsburgu:
MUŽI
K1: 1. Kauzer (Slovin.) 99,81 (0 tr. sekund), 2. Grimm (Něm.) -2,95 (2), 3. Molmenti (It.) -3,22, ...7. Hradilek -4,92 (2), 23. Buchtel, 26. Pišvejc (všichni ČR) vyřazeni v kvalifikaci.
C2: 1. Becker, Henze (Něm.) 112,04 (0), 2. Pavol Hochschorner, Peter Hochschorner (SR) -2,31 (0), 3. Volf, Štěpánek -3,34 (2), ...12. Pospíšil, Mrůzek, 17. Koplík, Vrzáň (všichni ČR) vyřazeni v semifinále.
ŽENY
C1: 1. Lawrenceová (Austr.) 156,49 (2), 2. Řihošková (ČR) -8,99 (4), 3. Cchen Nan-čchin (Čína) -32,21 (8).

Reklama