Hlavní obsah

Tři české posádky vstoupily úspěšně do veslařského MS do 23 let

RAČICE

Tři české posádky si dnes zajistily na mistrovství světa ve veslování věkové kategorie do 23 let přímý postup do dalších bojů. Své úvodní vystoupení v Račicích na Litoměřicku zvládli skifařka Jitka Antošová, skifař lehkých vah Ondřej Lůžek a dvojskif Jiří Vaněk, Jiří Zejda.

Článek

Zatímco Antošová a dvojskif si díky prvenství zajistili postup do semifinále, Lůžek v nejpočetněji zastoupené kategorii postoupil druhým místem do čtvrtfinále.

Zbývajícím sedmi českým posádkám se již tolik nedařilo a podle očekávání musejí do oprav, které však mají někdy vzhledem k nižšímu počtu přihlášených lodí stejný význam jeho čtvrtfinále.

Třetí místo obsadila skifařka lehkých vah Nikola Richterová, na čtvrtých místech skončily párová čtyřka lehkých vah Jiří Čabla, Jakub Atarsia, Milan Viktora, Petr Čabla, čtyřka bez kormidelníka Jan Vrabec, Pavel Fofonka, Tomáš Janeček, Petr Handlovič a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Tomáš Jacko, Michal Kaňka, Jakub Horváth, Adam Kapa.

Petr Ouředníček, dvojskif lehkých vah Jindřich Tomášek, Jiří Fáber a čtyřka bez kormidelnice Vanda Ondráčková, Blanka Šindlerová, Hana Janátová, Lenka Vrecníková byli pátí.

Reklama