Hlavní obsah

Šest českých posádek je v semifinále veslařského MS do 23 let

RAČICE

Šest českých posádek si zajistilo postup do semifinálových bojů na mistrovství světa veslařů do 23 let, které se koná v Račicích na Litoměřicku. Už ve čtvrtek se do sobotních jízd kvalifikovali skifařka Jitka Antošová a dvojskif Jiří Vaněk, Jiří Zejda, dnes se k nim přidaly další čtyři posádky, které uspěly ve čtvrtfinále či opravách.

Článek

Ve hře o medaile jsou i nadále skifařka lehkých vah Nikol Richterová, skifař lehkých vah Ondřej Lůžek, čtyřka bez kormidelníka Jan Vrabec, Pavel Fofonka, Tomáš Janeček, Petr Handlovič a párová čtyřka lehkých vah Jiří Čabla, Jakub Atarsia, Milan Viktora, Petr Čabla. Lehká "párovka" byla dnes první, Richterová druhá a Lůžek se čtyřkou "bez" třetí.

Zbývajícím čtyřem českým lodím se v Račicích již tolik nedařilo. Čtyřka bez kormidelnice Vanda Ondráčková, Blanka Šindlerová, Hana Janátová, Lenka Vrecníková byla šestá a má jistou účast v nedělním B-finále. Skifař Ondřej Lůžek, dvojskif lehkých vah Jindřich Tomášek, Jiří Fáber a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Tomáš Jacko, Michal Kaňka, Jakub Horváth, Adam Kapa budou v sobotu bojovat o účast v C-finále v takzvaném semifinále C/D.

Reklama