Hlavní obsah

Do finále veslařského MS do 23 let postoupila jen Antošová

Skifařka Jitka Antošová bude v neděli jedinou českou zástupkyní ve finálových bojích na mistrovství světa ve veslování věkové kategorie do 23 let, které se koná v Račicích na Litoměřicku. Antošová v sobotu bezpečně vyhrála svou semifinálovou jízdu a v neděli odpoledne tak bude bojovat již o svou čtvrtou medaili na šampionátu veslařů do třiadvaceti let.

Článek

Antošová v předešlých třech letech získala dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili na dvojskifu společně s Gabrielou Vařekovou, letos se však věnuje skifu. Podle dosavadních výsledků v Račicích je hlavní aspirantkou na zisk mistrovského titulu.

"Uvidíme v neděli, jak to komu sedne, jak se kdo vyspí," řekla Antošová ČT. Hlavní mediální hvězda mistrovství se podle svých slov snaží nevnímat tlak okolí na svou osobu a přílišnou pozornost nevěnuje ani výkonům soupeřek. "Až ve finále se vše ukáže. Nevím například, jestli se někdo nešetřil," vysvětlila Antošová.

Zbývajících pět českých posádek v sobotu nedokázalo projít ze semifinále do finále. Mezi trojici postupujících se nevešli skifaři lehkých vah Ondřej Lůžek a Nikol Richterová, dvojskif Jiří Vaněk, Jiří Zejda, párová čtyřka lehkých vah Jiří Čabla, Jakub Atarsia, Milan Viktora, Petr Čabla ani čtyřka bez kormidelníka Jan Vrabec, Pavel Fofonka, Tomáš Janeček, Petr Handlovič. Nejblíže finálové účasti byla "lehká" párová čtyřka, která obsadila čtvrté místo.

Své poslední vystoupení na MS již má za sebou ženská čtyřka bez kormidelnice ve složení Vanda Ondráčková, Blanka Šindlerová, Hana Janátová a Lenka Vrecníková, které obsadily v B-finále čtvrté místo a celkově tak skončily desáté.

Mistrovství již skončilo i pro zbývající tři české posádky, které se na něm představily a dnes dopoledne se kvalifikovaly do C a D finále. Skifař Petr Ouředníček i dvojskif lehkých vah Jindřich Tomášek, Jiří Fáber obsadili v "céčku" čtvrté místo, čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Tomáš Jacko, Michal Kaňka, Jakub Horváth, Adam Kapa vyhrála "déčko".

Reklama