Hlavní obsah

Plavkyně Nayová odstoupila ze závodu MS kvůli bratrově smrti

ŘÍM

Australskou plavkyni Meagen Nayovou zasáhla těsně před startem bazénových disciplín na mistrovství světa v Římě smrt bratra. Osmadvacetiletý Amos zemřel v sobotu v Austrálii na následky autonehody. Nayová však i přesto nastoupila do nedělní rozplavby štafet na 4x100 metrů volně a pomohla k postupu do finále ze třetího místa.

Článek

Nayová neměla podle původních informací do nedělní štafety nastoupit. Nakonec se však rozhodla, že se i přes tragickou událost na startovní bloky postaví. Její čas byl sice nejhorší z australské čtveřice, i tak to ale stačilo na snadný postup za Německem a Nizozemskem. Zatím není jasné, zda nastoupí i do dalších disciplín v průběhu šampionátu.

"Všichni jsme tou zprávou zaskočeni. Tým bude Meagen absolutně podporovat, ať se rozhodne jakkoli," uvedl mluvčí australské výpravy Ian Hanson. "Je zlomená. Je to pro ní těžké," dodala olympijská vítězka Stephanie Riceová, která je tréninkovou partnerkou dvacetileté Nayové. Ta má na šampionátu startovat i na 200 metrů volně, 200 metrů prsa a ve štafetě na 4x200 metrů volně.

Celá záležitost je pro Nayovou o to horší, že právě na následky autonehody zemřel i její otec Robert. Stalo se tak v roce 1992, kdy byly Nayové čtyři roky. Její matka je spolu s jejím nevlastním otcem na šampionátu v Římě.

Reklama