Hlavní obsah

Druhý český bronz z MSJ v rychlostní kanoistice přidal deblkajak

MOSKVA

Česká výprava se vrátí z juniorského mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Moskvě s dvěma bronzovými medailemi. Po sobotním úspěchu deblkanoe Marek Spálenský, Dan Drahokoupil na kilometru v neděli skončil na třetím místě také deblkajak Daniel Havel, Lukáš Kusovský na poloviční trati.

Článek

V napínavém závodu dojeli Havel s Kusovským těsně za druhými Maďary a potvrdili tak umístění z červencového MEJ. "Byla to bezvadná jízda. Předjeli všechny posádky, které byly na Evropě. Tady jim přibyli jen Maďaři a Němci, a ti se dostali před ně," poznamenal reprezentační trenér Pavel Hottmar.

České posádce se povedl start a do 250 metrů jela na hranici prvního místa. Na posledních 100 metrech vyrazili vpřed Němci a jasně vyhráli. "Poslední stovka, to byla smrt. Dotahovali se na nás Poláci, ti ale naštěstí vytuhli dřív než my, a ještě jsme málem dojeli Maďary," popisoval Havel. "Nepočítali jsme s medailí, říkali jsme si, že do pátého místa budeme spokojení," dodal.

Deblkanoe Spálenský, Drahokoupil obsadila ve finále sedmé místo, čtyřkajak juniorek dojel pátý. "Chtěl jsem jednu medaili, byly dvě, to je velký úspěch. Všichni se dostali do finále, vypadá to, že je to dobrý sportovní materiál do budoucna," uvedl trenér Hottmar.

Reklama