Hlavní obsah

Rakouský plavec Rogan skončil po potyčce s vyhazovači v nemocnici

Pro nejslavnějšího rakouského plavce Markuse Rogana skončilo mistrovství světa v Římě pobytem v nemocnici. Mnohonásobný medailista ze světových a evropských šampionátů byl hospitalizován po potyčce s vyhazovači na diskotéce v Ostii poblíž italské metropole.

Článek

Sedmadvacetiletý znakař Rogan prožil neúspěšné mistrovství, na němž ani jednou nepostoupil do finále. Po svém posledním závodu se rozhodl strávit noc na diskotéce, odkud ho však "z bezpečnostních důvodů" vyhodili. Podle šéfů klubu byl Rakušan silně opilý a tančil s rozbitou lahví v ruce.

Rogan se s vyhazovem nespokojil a pokoušel se dostat do podniku zpět, narazil však na čtyři vyhazovače. Z nerovného souboje vyšel se zhmožděninami v obličeji a poraněnou nohou. V nemocnici strávil dvě noci, podle všeho však nemá zlomeniny. "Ale všechno mě pořádně bolí," řekl agentuře APA.

Vídeňský rodák Rogan prožil nejúspěšnější sezonu v roce 2004, kdy se stal dvojnásobným mistrem Evropy v dlouhém bazénu a na olympijských hrách v Aténách získal dvě stříbra. Poslední medaile mu do sbírky přibyly loni na MS v krátkém bazénu, kde vyhrál znakařskou dvoustovku. Je také dvojnásobným úřadujícím mistrem Evropy.

Reklama