Hlavní obsah

Skifařka Knapková by si přála hladinku jako zrcadlo

PRAHA

Až nedávno při Světovém poháru v Mnichově se Miroslava Knapková dočkala. Po sérii marných pokusů udolala letitou panovnici skifu Jekatěrinu KarstenovouChodotovičovou. A teď jí v Poznani může dát na srozuměnou, že končí její vítězná éra také na světových šampionátech.

Foto: ČTK/AP

Skifařka Miroslava Knapková

Článek

„Vybrala si tam slabou chvilku, ale ona je zkušená. Stáhla se hned do pozadí a vrhla se do přípravy. V Poznani bude fit,“ nepochybuje svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského, že by Běloruska vypadla ze hry o nejvyšší mety.

Bývalá atletka to nechce zakřiknout, ale v téhle sezóně se jí vyhýbají nemoci. A doufá, že ji zdraví nezradí jako se jí to stalo loni při olympiádě. Tam viróza zhatila její medailové ambice. „Když jsem s veslováním začínala, byla jsem často nemocná. Rok od roku ale marodím míň a míň. Loni mě nachlazení zaskočilo jen jednou. Smůla, že v Pekingu.“

Osmadvacetiletá první dáma českého veslování si po téhle zkušenosti obzvlášť dává pozor. Preventivně si ordinuje i vitamínovou kůru. „Stále se hlídám, abych nenastydla, nebo mě neofouklo.“

Na talismany nevěří

Poznaňskou dráhu zrovna nemiluje. „Mám oblíbenější. Tady bývají často vlny, na nich jezdit ve vratkém skifu není nic příjemného.“ Dobře naladit by ji však mohlo počasí. „Sluníčko, bezvětří a hladinku jako zrcadlo bych brala,“ rozjasní se jí tvář při představě o ideálních podmínkách pro závod.

Na talismany Mirka nevěří, a tak s ní ani necestovaly na vrcholný podnik sezóny. Bez nich letos převálcovala soupeřky na regatách SP a zařadila se tak mezi kandidátky na zlato.

„Po druhých místech v Gifu a Etonu to vypadalo, že budu na stupních automaticky. Ale nezadařilo se mi před dvěma roky na světě v Mnichově a pak ani v Pekingu. Takže mě potěší jakákoliv medaile,“ nechce se nechat vmanévrovat do pozice favoritky už v neděli začínajícího šampionátu.

Reklama