Hlavní obsah

Volf se Štěpánkem se letos trápí, ale na MS jedou bojovat

PRAHA

Ještě se úplně nesrovnali se změnou pravidel a nejsou v životní formě, přesto pojedou vodní slalomáři Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek na mistrovství světa do španělského Seu d'Urgell bojovat o medaili. Stříbrní olympijští medailisté z Pekingu nemají za sebou nejlepší sezonu. Místo aby pravidelně bojovali o stupně vítězů, spíše míjeli branky. Navíc jim ani voda v olympijském kanálu příliš nesedí.

Článek

Jediná finálová jízda bez součtu s časem ze semifinále není jejich šálek kávy. Uměli dvě kvalitní jízdy za sebou, ale jízda kanálem na riziko jim nesedí. Možná i proto minuli branku v letošním finále mistrovství Evropy, možná i proto dostali od sudích penalizaci za neprojetí branky při nedávném MČR na Lipně.

"Jezdí se riskantně, musíme se to naučit. Ale bohužel to letos víc nevychází, než vychází," řekl Volf. "Jezdit ale pořád umíme, jen kousek štěstí se příště musí otočit k nám," přidal se Štěpánek.

Snadný kanál pro lehčí lodě

V Seu ale budou muset mít kromě štěstí i formu. Snadný kanál je spíš pro lehčí lodě. "Nám sedí spíš těžší kanály, tady budeme mít ponor a nepojede to," tvrdil Volf. Není ale schopen říct, jaká trať by se mu líbila. "Je to skoro dětský kanál a na tak snadné trati to nemá úroveň. Bude záležet, jak se podaří semifinále," řekl člen posádky na pozici háčka. Pokud by česká deblkanoe figurovala po semifinále na čelních pozicích, mohla by sledovat soupeře a míru rizika v rozhodující jízdě pak korigovat. "Ale na té lehké vodě to bude hodně o fyzičce," řekl Volf.

"Volfíci" jsou již roky oporou českého týmu. Na OH v Aténách byli třetí, na MS v roce 2006 v Praze vyhráli, loni z olympiády v Pekingu přivezli stříbro. Co přijde o víkendu? "Budeme muset chytit rytmus, přečíst vodu, osahat si to pořádně. Na medaili bude třeba jet super jízdu. Ale hodně důležité bude semifinále," upozornil Volf. Už čtvrteční kvalifikace ale bude náročná, semifinále a finále se pojede v neděli.

Letos se jim vydařil pouze poslední závod Světového poháru v Augsburgu, kde byli třetí. Výpadek v posledním závodu před šampionátem minulý víkend na Lipně ale Volfovi se Štěpánkem náladu moc nepokazil. "Bylo to těsně, ale tu branku jsme neminuli. Takže jsme to hodili za hlavu," shodli se oba. Na vrchol sezony se ale umějí skvěle připravit. Po loňském neprojetí branky ve finále ME také nejeli na olympiádu do Pekingu jako favorité.

Reklama