Hlavní obsah

Vodní slalomáři by si na mistrovství světa chtěli spravit chuť

PRAHA

V květnu se z mistrovství Evropy vraceli vodní slalomáři s neúspěchem. Poprvé v historii nepřivezli ani jednu medaili z individuálních závodů. A tak by o nadcházejícím víkendu rádi složili úspěšný reparát a přidali do sbírky nějaký cenný kov ze světového šampionátu, který od 8. do 13. září hostí Španělsko.

Článek

Česká reprezentace je již na místě a pod španělskými Pyrenejemi v La Seu d’Urgell pilně trénuje na olympijském kanále. Podle tiskové zprávy Českého svazu kanoistů panuje v českém výběru dobrá nálada. Divokou vodu kanálu si Češi mohou půjčit na jednu hodinu denně a zbytek individuálně doplňují jízdou na klidné vodě. Všichni věří, že se podívají do nedělního finále a předvedou tam svou nejlepší jízdu.

V soutěži deblkanoistů budou Českou republiku reprezentovatJaroslav Volf – Ondřej Štěpánek, Marek Jiras – Tomáš Máder a Jaroslav Pospíšil – David Mrůzek. Na ženském kajaku se představí Marie Řihošková, Irena Pavelková a Štěpánka Hilgertová, která na kanále v Seu vybojovala titul mistryně světa před deseti lety. V kajaku budou české barvy hájit Vavřinec Hradílek, Michal Buchtel a Ivan Pišvejc. A trio závodníků se objeví i mezi kanoisty, o dobré umístění budou bojovat Stanislav Ježek, Tomáš Indruch a Jan Mašek.

Ve čtvrtek a v pátek jsou na programu kvalifikační závody. Do nedělního semifinále postoupí dvacet nejlepších lodí. Ty pak budou usilovat o účast ve finále, kam jich může postoupit jen deset. O den dříve, v sobotu, budou o cenné kovy bojovat družstva. A v nich se Čechům tradičně daří.

Reklama

Související témata: