Hlavní obsah

Plavkyně Dostálová dostala dvouletý trest za doping

PRAHA

Dvouletý trest zákazu činnosti dostala za doping plavkyně Sabina Dostálová, která měla pozitivní nález na anabolické steroidy při únorovém zimním mistrovství republiky v padesátimetrovém bazénu v Českých Budějovicích. Trest vynesla v pátek disciplinární komise Českého svazu plaveckých sportů (ČSPS).

Článek

Devatenáctiletá plavkyně užití zakázaného prostředku odmítla a z nařčení z dopingu se několik měsíců snažila očistit i různými rozbory výživových doplňků, které užívala. Komisi však o své nevině nepřesvědčila. Přijde tak o český rekord, který v únoru na jihu Čech překonala v závodu na 100 metrů motýlek. ČTK to potvrdil sportovní ředitel svazu Jan Novotný.

Doping členky oddílu Chemička Ústí nad Labem je prvním vážným případem v českém plavání. Rok si odpykali za užití efedrinu, takzvaného lehkého dopingu, Daniel Vaisocher (2006) a Zdeněk Františák (2005). Ten byl navíc společně s Žofií Kvačkovou potrestán půlroční podmínkou za neposkytnutí informací o místě pobytu. Trest oběma vypršel letos v dubnu.

Dvojnásobná česká dorostenecká rekordmanka na motýlkářských tratích a svěřenkyně Petra Thiela Dostálová překonala na šampionátu v Českých Budějovicích český rekord dvakrát. Její výkon 1:01,01 minuty však bude z tabulek vymazán.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články