Hlavní obsah

V Durbanu padly čtyři světové rekordy v krátkém bazénu

DURBAN

Na závodech Světového poháru v jihoafrickém Durbanu dnes padly čtyři světové rekordy v krátkém bazénu, přičemž o dva se postarala Švédka Therese Alshammarová. Další vytvořili Američané Jessica Hardyová s Peterem Marshallem.

Článek

Dvaatřicetiletá Alshammarová nejprve vylepšila na polohové stovce časem 58,51 sekundy o tři setiny dva měsíce staré maximum Australanky Emily Seebohmové. "Soustředím se hlavně na motýlek. Polohový závod jsem strašně dlouho neplavala," citovala Alshammarovou agentura Reuters. "Přihlásila jsem se jenom proto, abych si to vyzkoušela a zjistila, jestli má pro mě smysl polohovku plavat," dodala devítinásobná mistryně světa z krátkého bazénu.

Své soustředění na motýlek pak Alshammarová potvrdila ve finále padesátimetrové trati, kterou tímto způsobem zaplavala za 24,75 sekundy. Vylepšila tak předchozí rekord 24,99, který loni v listopadu v Berlíně vytvořila Australanka Marieke Guehrerová.

Dvaadvacetiletá Hardyová na trati 50 m prsa překonala vlastní světový rekord z loňského roku. V Durbanu jí naměřili čas 29,45 a předchozí maximum vylepšila o 13 setin.

Sedmadvacetiletý Marshall na trati 50 m znak zaplaval čas 22,75. Překonal tak necelý rok starý výkon 22,87 svého krajana Randalla Balla.

Reklama