Hlavní obsah

Doživotní trest hrozí japonským plavcům za nalakované nehty i náušnice

Podle japonských funkcionářů připomínají jejich plavci více rockové hvězdy než sportovce. A tak se rozhodli, že jim zatrhnou veškeré módní výstřelky. Už žádné nalakované nehty, obarvené vlasy nebo náušnice. V případě porušení tohoto zákazu jim hrozí až doživotní zákaz činnosti.

Článek

Nalakované nehty, obarvené vlasy a náušnice. To všechno podle japonských funkcionářů nepatří do plavání, ale do světa rockových hvězd. A tak se rozhodli, že svým plavcům zpřísní pravidla a tyto módní výstřelky jim zakáží.

"Navíc jsme měli v poslední době také potíže s marihuanou. A tak jsme byli donuceni k tomu, abychom zpřísnili pravidla. Podobná opatření zavádějí i Australané a Američané," vysvětloval agentuře Reuters šéf japonského plavecké federace Masafumi Izumi.

Plavci se pod nové předpisy budou muset podepsat a ten, který pravidla poruší, bude následně potrestán. Sportovci bude nyní hrozit vyloučení z týmu, pětiletý distanc nebo dokonce doživotní zákaz činnosti. A podle nových předpisů dostane japonský plavec či plavkyně trest i za to, pokud navštíví pokoj druhého pohlaví. Muži a ženy už teď bydlí odděleně.

Reklama

Související témata: