Hlavní obsah

Skifařka Knapková potřetí v kariéře ovládla veslařskou anketu

PRAHA

Skifařka Miroslava Knapková byla potřetí v kariéře vyhlášena nejlepší českou veslařkou roku. Devětadvacetiletá závodnice se na trůn pro domácího krále vrátila po dvouleté přestávce, ve které kraloval Ondřej Synek.

Foto: ČTK/AP

Miroslava Knapková po vítězství v Lucernu

Článek

Knapkové pomohl k úspěchu v anketě trenérů, funkcionářů a novinářů zisk medailí na světovém i evropském šampionátu. Na kontinentálním mistrovství byla druhá, ve světové konkurenci třetí. Vedle toho dokázala i podruhé v kariéře vyhrát celkové hodnocení Světového poháru.

"Jsem šťastná, i když musím přiznat, že jsem to nečekala. Je to takový bonus k medailím a zároveň odměna za dřinu," řekla Knapková, která na akci dorazila o berlích. "Upadla jsem při běhu a mám těžký výron v kotníku," vysvětlila nezvyklou součást svého kostýmu.

Druhé místo za brněnskou rodačkou obsadil skifař Ondřej Synek. Stříbrný medailista z olympiády v Pekingu skončil na MS v Poznani třetí.

Na pomyslný bronzový stupínek při dnešním slavnostní vyhlášení v pražském hotelu Pyramida vystoupila Jitka Antošová. Světová šampiónka ve skifu kategorie do 23 let se na "klasickém" MS prosadila společně s mladší sestrou Lenkou na dvojskifu a vybojovaly páté místo. Na mistrovství Evropy skončily druhé.

Nejlepší juniorskou posádkou roku byla vyhlášena párová čtyřka ve složení Jan Andrle, Jakub Podrazil, Jan Pilc, David Szabo, která vybojovala na MSJ stříbrné medaile. Trenérem roku se stal Petr Blecha, šéf nepárových disciplín reprezentace i Dukly.

Na slavnostním zakončení roku se veslaři oficiálně rozloučili i s Václavem Chalupou, jenž letos ukončil úspěšnou kariéru. Zanedlouho dvaačtyřicetiletý účastník šesti olympijských her převzal od zástupců veslařského svazu kytaru, na kterou na závěr programu i zahrál.

Reklama