Hlavní obsah

Při Velké ceně Brna padlo pět českých plaveckých rekordů

BRNO

Při Velké ceně Brna v plavání v krátkém bazénu dnes padlo pět českých rekordů. Už v rozplavbách dosáhl Květoslav Svoboda na znakařské dvoustovce času 1:52,67 minuty a vlastní maximum vylepšil opět po týdnu. Na kraulařské padesátce se rekordním časem 22,14 blýskl Vítězslav Šlechta, ve finále polohové dvoustovky stanovila nové maximum Barbora Závadová časem 2:12,70.

Článek

Dokonce dvakrát se během dne změnil ženský rekord na 200 metrů znak. V rozplavbě dohmátla Lenka Jarošová v čase 2:07,75, ve finále vylepšila její výkon Simona Baumrtová časem 2:06,02.

Svoboda vylepšil na znakařské dvoustovce o 1,38 sekundy pouhý týden staré vlastní maximum, které vytvořil při Velké ceně Znojma. "Do rozplavby jsem vstupoval se snahou vylepšit rekordní čas, ale nečekal jsem, že se mi to podaří tak výrazně. Výkonem jsem příjemně překvapený," řekl ČTK Svoboda, který před týdnem z předchozího maxima ubral přes dvě sekundy.

V Brně dnes padlo celkem patnáct rekordů mítinku, přičemž pořadatelé za každý vypsali odměnu 5000 korun. "Počítali jsme, že padne dost rekordů, ale patnáctka hned v úvodní den nás překvapila," přiznal předseda pořádající Komety Brno Zdeněk Tobiáš.

Reklama

Související témata: