Hlavní obsah

Kanoistou roku 2009 je poprvé v kariéře kajakář Hradilek

OLOMOUC

Kajakář Vavřinec Hradilek byl v Olomouci vyhlášen poprvé v kariéře nejlepším Kanoistou roku 2009. V anketě trenérů, funkcionářů a novinářů porazil v celkovém hodnocení deblkanoisty Lve sjezdu Lukáše Uncajtíka a Marka Rygela, o třetí místo se podělili kajakářka-sjezdařka Kateřina Vacíková a slalomáři-deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kteří v hlasování obhajovali loňské vítězství.

Článek

Kajakář USK Praha Hradilek prožil nejlepší sezonu v kariéře, stal se jasně mistrem Evropy do třiadvaceti let a podílel se společně s Ivanem Pišvejcem a Michalem Buchtelem na senzačním titulu mistrů světa seniorů v hlídkách. Ryglovi s Uncajtíkem se dařilo zejména na ME, odkud si přivezli dvě zlaté a jednu bronzovou medaili.

Stříbrným medailistům z loňských olympijských her Volfovi se Štěpánkem se letos nevedlo, po absolutně nevydařeném mistrovství Evropy skončili na světovém šampionátu čtvrtí. Nejlepšími juniory-slalomáři byli vyhlášeni talentovaní deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler, nejlepším mladíkem mezi sjezdaři je kanoista Ondřej Rolenc, dvojnásobný mistr světa své věkové kategorie.

Součástí večera byla stylizace do tématu amerických filmových Oscarů a na prknech olomouckého sálu SIDIA byly do Síně slávy uvedeny kanoistické legendy Vladimír Jirásek a Petr Sodomka. Vladimír Jirásek soutěžil v padesátých letech, získal šest titulů mistra světa a vyhrál také prestižní anketu Sportovec roku. Petr "Kula" Sodomka jezdil ve slalomu a sjezdu v průběhu šedesátých a sedmdesátých let a získal celkem osm titulů mistra světa a dalších pět stříbrných a tři bronzové z MS.

Anketa Kanoista roku 2009:
Kanoista roku 2009: 1. Hradilek (slalom) 13 bodů, 2. Uncajtík, Rygel (sjezd) 6. 3. Volf, Štěpánek (slalom) a Vacíková (sjezd) všichni 4.
Slalom: 1. Hradilek 73, 2. Volf, Štěpánek 63, 3. Kudějová (USK Praha) 20.
Junioři: 1. Kašpar, Šindler 86, 2. Dupal 39, 3. Zástěrová 34.
Sjezd: 1. Uncajtík, Rygel 69, 2. Vacíková 36, 3. Marek 35.
Junioři: 1. Rolenc 81, 2. Baroň, Kristek 34, 3. Pavlík 16.

Reklama

Související témata: