Hlavní obsah

Australská plavecká hvězda Trickettová ukončila kariéru

SYDNEY

Trojnásobná olympijská vítězka a osminásobná mistryně světa v plavání Libby Trickettová z Austrálie ukončila ve 24 letech kariéru. Specialistka na kraul a motýlek, která sbírala úspěchy i za svobodna pod dívčím jménem Lentonová, zvažovala odchod od červencového mistrovství světa v Římě.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Australská plavkyně Lisbeth Trickettová

Článek

"Přemýšlela jsem o tom skoro rok. A po konzultacích s rodinou a nejbližšími přáteli vím, že jsem připravena na další kapitolu v životě," uvedla v tiskovém prohlášení Trickettová, která se chce vrhnout na kariéru v médiích.

Ve poslední sezoně své kariéry odmítala známá Australanka jako jedna z mála nosit plavky z polyuretanu, které pomáhají k lepším výkonům. Od uvedení nových modelů, jež budou od příští sezony zakázány, přišla o většinu svých světových rekordů a na šampionátu v Římě se musela spokojit se stříbrem a dvěma bronzy.

Trickettová si připsala první olympijský triumf ve štafetě v Aténách 2004 a další dva včetně jediného individuálního přidala v Pekingu. Nejúspěšnější světový šampionát prožila v roce 2007 doma v Melbourne, kde získala pět titulů. Ve sbírce má dalších sedm zlatých medailí z MS v krátkém bazénu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články