Hlavní obsah

Česká republika bude v roce 2013 hostit mistrovství světa ve vodním slalomu

Další významná akce se v nejbližších letech uskuteční v Česku. Pražská Troja v roce 2013 bude hostit mistrovství světa ve vodním slalomu. Český svaz kanoistiky tak tímto šampionátem oslaví sto let od svého založení.

Foto: Petr Cihelka

Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem vybojovali v roce 2006 v Praze-Troji titul mistrů světa.

Článek

"Mistrovství světa ve vodním slalomu se v Česku uskutečnilo naposledy v roce 2006. Vzhledem k tomu, že ale Český kanoistický svaz v roce 2013 oslaví sto let od svého založení, rozhodli jsme se kandidovat na uspořádání šampionátu. A Mezinárodní kanoistická federace nám na víkendové konferenci v Budapešti organizování MS přidělila ," uvedl na pondělní tiskové konferenci Daniel Stach z organizačního výboru.

"Konání světového šampionátu na stejném místě po pouhých sedmi letech je nezvyklé, kanoistická federace k podobnému kroku sáhla jen jednou v historii. "Je to výjimka, naposledy se to stalo v šedesátých letech v Rakousku," dodal Stach.

Volf se Štěpánkem si kvůli MS prodlouží kariéru

"Původně jsme si říkali, že po olympijských hrách v Londýně v roce 2012 skončíme. Uspořádání šampionátu v Česku ale mění náš názor. Pokud zůstaneme zdraví, rádi bychom v pražské Troji v roce 2013 ještě startovali," uvedl Ondřej Štěpánek. "Máme důvod si kariéru ještě o rok prodloužit," dodal Štěpánkův parťák z lodi Jaroslav Volf.

"Volfíci", jak se úspěšným deblkanoistům přezdívá, na světovém šampionátu v Troji v roce 2006 vybojovali titul mistrů světa. "Určitě by to byl ideální scénář, kdybychom zde na závěr kariéry opět zvítězili," dodali oba shodně s úsměvem na tváři.

Světový šampionát se v Praze uskuteční od 11. do 15. září a snahou organizátorů je postavit v Troji nový kanál. "Zatím ale nelze říci, jestli se nám to podaří stihnout. Je to spíš sen než cíl," uvedl Stach. "V každém případě ale vytvoříme mobilní tribuny, zázemí pro závodníky i diváky a další atrakce," uzavřel Stach.

Reklama