Hlavní obsah

Deblkanoisté Volf a Štěpánek vyrážejí do bojů o medaile na nové lodi

PRAHA

S novou lodí vyrážejí do nové sezóny vodní slalomáři Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek. Úspěšní deblkanoisté si pořídili stejnou loď, jakou mají současní nejlepší slalomáři, slovenští bratři Peter a Pavol Hochshornerovi. "Věříme, že jsme udělali správný krok," řekl Ondřej Štěpánek.

Foto: Michal Krumphanzl , ČTK

Deblkanoisté Jaroslav Volf (vlevo) a Ondřej Štěpánek na pondělní tiskové konferenci před prvním nominačním závodem na mistrovství Evropy.

Článek

"Naše nová loď vypadá téměř stejně jako ta stará, liší se ale vlastnostmi. Je od slovenského výrobce Vajda a nejezdí na ní jen bratři Hochshornerovi, ale celá světová špička," vysvětloval na pondělní tiskové konferenci zadák Ondřej Štěpánek. "Začali jsme ji testovat na podzim a po dvou měsících jsme si objednali novou," dodal Štěpánek.

"Trochu nám ji totiž museli upravit. Protože jsme váhově odlišní než bratři Hochshornerovi, tak nám ji trochu museli zvýšit, abychom nejezdili pod vodou," líčil s úsměvem na tváři háček Jaroslav Volf. A jaké byly s novou lodí začátky? "Docela těžké. Hodně jsme se toho museli naučit. Nyní už je to ale lepší," uvedl dále Štěpánek. "Zatím jsem té změny zalitoval jen jednou. Bylo to, když jsme poprvé přijeli trénovat na Trnávku. Neustále jsme byli pod vodou. Říkal jsem si, že naše stará loď byla lepší. Teď už je to ale v pohodě a já věřím, že jsme udělali správný krok," přiznal Štěpánek.

Někdo na ně lil kýble s vodou

"První jízdy to vypadalo, že na nás někdo lije kýble s vodou. Ale teď už je loď klidná i v našem pojetí. Tak uvidíme, jak nám to půjde při závodech," dodal Volf. Oba shodně přiznávají, že se na změnu těšili. "Na staré lodi jsme jezdili deset let. Navíc minulá sezóna nám úplně nevyšla podle našich představ, takže to chtělo změnu. Nyní se zase o něco víc těšíme na závody," řekl Volf, který se Štěpánkem v roce 2006 vybojoval titul mistrů světa.

A jak vypadala letošní příprava "Volfíků" na nadcházející sezónu? "V zimě jsme byli budˇ na běžkách, nebo v posilovně. Od března jsme pak na vodě. Na soustředění jsme zamířili do Atén. Pár dní pršelo a byla zima, pak už ale bylo příjemné jarní počasí. Hodně jsme toho najezdili," pochvalovali si držitelé stříbra a bronzu z olympijských her.

Již tento víkend na úspěšnou dvojici čeká první nominační závod do české reprezentace. První červnový víkend pak zamíří na mistrovství Evropy do Bratislavy a vrcholem sezóny bude zářijové mistrovství světa ve Slovinsku.

Reklama