Hlavní obsah

Kajakářka Hilgertová končit nechce, bude bojovat o místo v reprezentaci

PRAHA

Sezóna vodních sportů se pomalu rozjíždí a s ní i nominační závody do české reprezentace. Již tuto sobotu se na umělém kanálu v Čunovu nedaleko Bratislavy uskuteční první závody vodních slalomářů. O týden později pak budou o účast v reprezentačním týmu bojovat na Trnávce. Chybět na startu nebude ani dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová.

Článek

O další setrvání v reprezentaci budou usilovat také dvojnásobní medailisté z olympijských her, deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kterým letos ubyli soupeři. Po více než patnácti letech ukončila kariéru dvojice Marek Jiras a Tomáš Máder, která na olympiádě v Sydney 2000 získala bronzovou medaili.

A chybět bude i další zkušená posádka Jaroslav Pospíšil a David Mrůzek. Zatímco se Mrůzek rozhodl věnovat svému dvouměsíčnímu synovi, Pospíšil začal hledat nového parťáka. Jím by nakonec měl být reprezentant ČR v raftingu Vojtěch Malý.

Kromě již zmíněné stálice vodního slalomu Štěpánky Hilgertové se v závodech představí i další známá jména jako singlkanoista Stanislav Ježek nebo vítěz ankety kanoista roku 2009 kajakář Vavřinec Hradílek.

Nominační kritéria se změnami

Nominační kritéria letos prošla změnami. Tou první je, že se rozšíří počet bodovaných míst. Body do žebříčku pro mistrovství Evropy tak budou brát všichni účastníci finále a ne pouze prvních osm, jak tomu bylo doposud. Druhou novinkou je, že závodníci budou muset svou účast na mistrovství světa potvrdit. Pokud se totiž reprezentant na evropském šampionátu, nebo Světovém poháru neumístí mezi nejlepšími deseti, bude muset o svou účast znovu bojovat. A to při srpnových závodech Českého poháru na Lipně.

Mistrovství Evropy vodních slalomářů se uskuteční první červnový víkend v Bratislavě. Světový šampionát je na programu od 9. do 12. září ve slovinském Tacenu.

Reklama