Hlavní obsah

Sobotní program ME ve vodním slalomu byl přeložen na neděli

BRATISLAVA

Sobotní program mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Bratislavě byl přeložen na neděli. Důvodem je vysoká voda v Dunaji, která podle předpovědí zaplaví kanál v Čunovu. Všechny semifinálové a finálové závody tak budou v jeden den, začátek byl stanoven na 9.30.

Foto: Petr Cihelka

Ilustrační foto.

Článek

Organizátoři přiznali, že šampionát byl kvůli druhému povodňovému stupni na Dunaji vážně ohrožen. Nakonec podle aktuálních zpráv by měla voda kulminovat v sobotu a potom její hladina klesnout.

"Kulminace body bude vysoká, ale krátká, takže jsem se rozhodli sobotní program zrušit," řekl šéf organizačního výboru Richard Galovič po zasedání krizového týmu a jury. "V neděli voda rapidně klesne, takže by se mělo jet na kompletní trati s jednadvaceti brankami," uvedl.

Ve čtvrtek a v pátek musela být kvůli vysoké hladině vody trať zkrácena zhruba o 50 metrů, závodníci tak přišli o obávaný skok před cílem zvaný Niagara. Nedělní program zahájí kanoistky, pokračovat budou deblkanoisté, kajakářky, kanoisté a kajakáři. Finálové jízdy by měly začít ve 12.30.

Ve hře bude deset českých lodí. Největší šance se dávají deblkanoistům Jaroslavu Volfovi a Ondřeji Štěpánkovi, uspět mohou i ženy ve složení Štěpánka Hilgertová, Marie Řihošková a Irena Pavelková, či kanoista Stanislav Ježek. Největšími favority jsou domácí vodáci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články