Hlavní obsah

Osmiveslice Cambridge nezvládla kvalifikaci, na Primátorkách pojede jen finále B

PRAHA

Bez účasti posádky z anglické univerzity proběhne nedělní závod Primátorských osmiveslic. Posádka Cambridge vedená trenérem Chrisem Nilssonem sice vyhrála svoji kvalifikační jízdu, ve druhém semifinále však skončila na třetí, nepostupové pozici. V neděli se tak představí ve finále B, které je na programu v 10.00.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Veslaři pražské Dukly při Primátorkách.

Článek

Anglické osmě by nepomohl ani start v prvním semifinále, k postupu by potřebovala být o deset vteřin rychlejší. S dosaženým časem 5 minut a 27 sekund nastoupí v dopoledním finále B. Loď Cambridge v Praze startovala už v roce 2003, ve finále ovšem skončila poslední, když se posádka nedokázala vypořádat s atypickou zatáčkou pod Vyšehradem.

„Jsme velmi zklamaní, protože jsme čekali, že budeme mnohem lepší. Potřebovali bychom více času na přípravu a více trénovat i tady v Praze,“ přiznal trenér Chris Nilsson. „Čeká nás sice finále B, ale i v něm budeme chtít dokázat, že umíme veslovat. Všechna čest všem našim soupeřům, byli prostě lepší než my.“

Zklamala i favorizovaná Dukla

Sobotní překvapení se ovšem netýkalo jen Cambridge. V semifinálové jízdě totiž prohrála i favorizovaná posádka Dukly, kterou rozdílem čtyř sekund porazili jejich armádní kolegové skifaři.

„Prohráli jsme proto, že jsme skifaře hrubě podcenili a nedokázali se dostat do tempa,“ říkal o semifinále nakvašeně trenér Petr Blecha. „Kluci si mysleli, že to půjde samo, a jsem pořádně naštvaný, protože umí mnohem víc. Také jsem jim řekl, že trénuju jenom ty, co pokaždé odevzdají maximum," ulevil si Blecha.

I tak ale věří, že první loď Dukly v neděli skifařům porážku oplatí. "Myslím, že zítra předvedeme, že jsme opravdu áčko, i když je mi jasné, že favorité jsou teď skifaři. Co se Cambridge týče, bylo vidět, že svůj hlavní závod absolvovali na přelomu března a dubna a v poslední době už tréninku tolik nedávali,“ dodal.

Reklama

Související témata: