Hlavní obsah

Jachtařka Fenclová skončila sedmá na ME v Tallinnu

TALLINN

Jachtařka Veronika Fenclová skončila sedmá na mistrovství Evropy olympijské třídy Laser Radial v estonském Tallinnu. Vyrovnala tak své nejlepší umístění z šampionátu před třemi lety v Haagu. Zlato získala suverénně Chorvatka Tina Miheličová.

Foto: Jakub Kozelský

Česká jachtařka Veronika Fenclová

Článek

"Jsem spokojená, ale myslím, že jsem mohla jet malinko líp," řekla ČTK Fenclová, která letos stála dvakrát na stupních vítězů v závodech Světového poháru, v jehož průběžné pořadí je zatím třetí.

Na mistrovství Evropy v Tallinnu začala Fenclová hůře, než chtěla, ale postupně se z 19. místa posunovala pořadím vzhůru. Z jedenácti rozjížděk dvě vyhrála, jednou se jí povedlo po špatném startu, kdy figurovala na třicátém místě, propracovat až na šestou pozici.

Čtvrteční program musel být odvolán kvůli nedostatku větru. Pro Fenclovou to bylo určité zklamání, jelikož zrušenou rozjížďku vedla. "A mé soupeřky byly v zadní části pole, ale nedalo se nic dělat," řekla jachtařka. Celý závod provázel nestálý poryvový vítr. "Podmínky byly hodně náročné a občas mi přišlo, že to bylo o náhodě," uvedla Fenclová. "Vítr skákal, stačila chvilka nepozornosti a byla špatná rozjížďka. V kontextu toho je sedmička hodně dobrá a jsem celkově za sebe velmi spokojen," zhodnotil kouč Jakub Kozelský.

Již v červenci se chystá Fenclová na mistrovství světa a ve Skotsku očekává podobné podmínky jako v Estonsku. "Nejlíp jsem byla na světě devatenáctá, tak bych to chtěla vylepšit," stanovila si jachtařka.

ME v jachtingu třídy Laser Radial v estonském Tallinu:
1. Miheličová (Chorv.) 24 b., 2. Dobsonová (Brit.) 43, 3. Sheidtová (Lit.) 44, ...7. Fenclová (ČR) 69.

Reklama

Související témata: