Hlavní obsah

V sobotním finále SP ve vodním slalomu jsou čtyři české lodě

PRAHA

Čtyřnásobné zastoupení bude mít Česká republika v odpoledním finálovém programu prvního dílu Světového poháru ve vodním slalomu v kanoistických disciplínách v Praze-Troji. Mezi desítku postupujících ze semifinále se prosadili Stanislav Ježek, Michal Jáně, Kateřina Hošková a dvojice Jaroslav Volf - Ondřej Štěpánek.

Článek

Ve velmi dobrém světle se představil zejména Ježek, jemuž příliš nevyšla páteční kvalifikace. V sobotu ale podal mnohem lepší výkon a semifinále vyhrál. "Věděl jsem, že se musím hodně snažit. Moje předešlá jízda nebyla příliš vydařená," uvedl Ježek pro ČT. "Nechtěl jsem totiž, aby mi lidi vyčítali, že se tady věnuji spíše organizaci a ne závodění," pousmál se Ježek, jenž je členem pražského organizačního výboru.

Mezi singlkanoisty se do finále neprosadil Jan Mašek. Stejně dopadla jeho kolegyně Anna Kašparová, která byla při oficiální premiéře kategorie C1 žen dvanáctá. Hošková postoupila při výhře Australanky Jessiky Foxové sedmým časem.

V kategorii deblkanoistů se ze tří českcýh lodí probojovala do finále jen dvojice Volf - Štěpánek, v semifinále byli druzí za suverénními slovenskými bratry Hochschornerovými. Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm a Lukáš Přinda s Janem Havlíčkem se mezi deset nejlepších nedostali.

Blízko velkému překvapení v dopoledním programu byl Slovák Martin Martikán, jenž proklouzl do finále až z posledního místa. Dvojnásobný olympijský vítěz a čtyřnásobný světový šampion přiznal, že už byl na cestě k autu, ale poslední startující David Florence z Velké Británie, vítěz kvalifikace, zajel ještě hůř.

"Pro mě je překvapení, že jsem se dostal s takovou jízdou do finále. Nevím proč, ale bylo to těžkopádné. Už jsem chtěl jít balit a vyrazit domů," řekl Martikán.

Reklama