Hlavní obsah

Byla to hrůza, utrousil plavec Phelps po zisku 49. amerického titulu

LOS ANGELES

Slavný plavec Michael Phelps získal ve středu rekordní devětačtyřicátý americký titul, ale byl daleko od spokojenosti se svým výkonem. Mnohonásobný olympijský vítěz nenašel přemožitele v závodech na 200 metrů volný způsob a o hodinu později také na 200 metrů motýlek, čímž překonal dosud vedoucího muže tabulek co do počtu amerických titulů Tracyho Caulkinse.

Článek

"Hrůza, to bylo snad nejhorší v mém životě," nechal se ale Phelps slyšet okamžitě po motýlkářském závodu, který vyhrál o celé tělo před nejbližším soupeřem Markem Dyllou. Při pohledu na výsledkovou tabuli, na níž svítilo 1:56,00 minuty, jen utrousil: "Cítil jsem se absolutně strašně." Na 200 metrů motýlek Phelps neprohrál od roku 2002.

Osminásobný olympijský vítěz z Pekingu navíc málem prohrál na dvoustovce kraulem, neboť olympijský vítěz na znakařské dvoustovce Ryan Lochte byl tři čtvrtiny trati po jeho boku a nakonec na Phelpse nestačil pouze o 17 setin. "Ale je to o dost pomalejší, než bych chtěl," hodnotil Phelps svůj čas 1:45,61. "Musím zapracovat hlavně na první polovině závodu," uvedl.

Čtrnáctinásobného olympijského šampióna Phelpse čekají během dalších tří dnů ještě tři starty. Američtí plavci v Kalifornii bojují o místa v nominaci pro Panpacifické hry a světový šampionát, který se uskuteční příští rok v Šanghaji.

Reklama