Hlavní obsah

Skifař Podrazil na juniorském MS na medaili nedosáhl, byl pátý

RAČICE

Skifař Jakub Podrazil medaili na domácím juniorském mistrovství světa ve veslování nezískal. V Račicích dnes dojel ve finále pátý a vyrovnal sobotní výsledek osmiveslice juniorek. Titul obhájil Němec Felix Bach.

Článek

Podrazil, který byl před rokem ve Francii členem stříbrné párové čtyřky, byl hlavní medailovou českou nadějí. Na prvním mezičase se ještě držel na třetím místě, v polovině trati ale klesl na čtvrté místo a nakonec jej předjel i Slovák André Rédr. Veslař pražské Dukly tak skončil pátý, s odstupem devíti vteřin od bronzu.

"Bohužel mi to dnes nesedlo. Od rána jsem se necítil dobře, bolela mě záda a nebylo to ono. Tři jízdy mi na mistrovství vyšly, ale finále ne. Jelo se mi špatně," uvedl Podrazil pro Českou televizi. Byl alespoň rád, že se mu podařilo postoupit do finále.

Třetí českou lodí v bojích o medaile byla osma juniorů, která obsadila šesté místo. Pro posádku ve složení Tomáš Mocek, Václav Diblík, Matouš Lorenc, Jakub Paroulek, Petr Souček, Jan Brodníček, Jakub Kučera, Lukáš Vodička a kormidelník Martin Šuma byl už postup mezi šestici nejlepších úspěchem.

Reklama

Související témata: