Hlavní obsah

Jachtařka Fenclová skončila celkově druhá ve Světovém poháru

WEYMOUTH

Jachtařka Veronika Fenclová obsadila druhé místo v konečném hodnocení Světového poháru olympijské třídy Laser Radial. Češka si stříbro zajistila pátým místem v závěrečném sedmém dílu seriálu, který dnes skončil v britském Weymouthu. Na stejném místě se za dva roky uskuteční i olympijská regata. "Celkový výsledek je odraz toho, že Veronika jezdí velmi stabilně. Nevyhrává, ale vždycky je vpředu, přičemž skoro nikdo jiný tohle neumí," řekl trenér Jakub Kozelský.

Foto: Jakub Kozelský

Česká jachtařka Veronika Fenclová (uprostřed)

Článek

Závěrečný závod i celé finále vyhrála Marit Bouwmeesterová. Nizozemka během sezony nasbírala 90 bodů, Fenclová, která byla druhá na Mallorce a třetí v Medembliku, měla o šest bodů méně. "Čtyři jachtařky bojovaly do konce o stupně vítězů a jsem nadšený, že Veronika zůstala na podiu a má dvojku," radoval se Kozelský.

Světový jachtařský pohár se počítá druhou sezonou a Fenclová před rokem obsadila čtvrté místo, když ve finále přišla o bronz.

Závod ve Weymouthu byl i jednou z mnoha důležitých zkoušek olympijského revíru pro Londýn 2012. "Povzbuzením páté místo je, ale výsledek tohoto závodu nemá přímý vztah k olympiádě, protože svěťák jezdí devadesát lodí a olympiádu třicet," řekl Kozelský. "Chceme tady hodně trénovat, aby si Veronika na podmínky zvykla," dodal.

Reklama