Hlavní obsah

Deblkanoisté mají zlato z ME vodních slalomářů ze závodu hlídek

Čeští deblkanoisté ve složení Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň a Lukáš Přinda s Janem Havlíčkem vyhráli na mistrovství Evropy vodních slalomářů v Čunovu závod hlídek. Na medaili dosáhli z českých vodáků také kanoisté Stanislav Ježek, Jan Mašek a Michal Jáně, kteří skončili druzí za vítěznými domácími favority ze Slovenska

Foto: Marián Peiger, ČTK

Čeští reprezentanti Tomáš Koplík/Jakub Vrzáň (vpravo), Lukáš Přinda/Jan Havlíček (uprostřed) a Jaroslav Volf/Ondřej Štěpánek (vzadu) na kanále v Čunově nedaleko Bratislavy.

Článek

Těsně přišli o medaili kajakáři Vavřinec Hradilek, Luboš Hilgert a Vít Přindiš, kteří skončili v konkurenci sedmi týmů čtvrtí o 1,06 sekundy za třetími domácími Slováky. Nedařilo se českým kajakářkám Štěpánce Hilgertové, Ireně Pavelkové a Marii Řihoškové, které dostaly penalizaci 50 sekund za neprojetí branky a obsadily poslední pátou pozici.

Za českými deblkanoisty byli druzí o 3,67 sekundy Poláci a třetí skončili Britové. Slovenští favorité rovněž netrefili jednu z branek a byli na chvostu pořadí pátí. Mezi kajakářkami zvítězily Němky před Polkami a Slovenskem, závod kajakářů vyhráli Poláci před Němci a Slovenskem.

Reklama