Hlavní obsah

Phelps dál vládne motýlkářské dvoustovce, už osm let

IRVINE

Hvězdný americký plavec Michael Phelps si udržel osmiletou neporazitelnost na trati 200 metrů motýlek i na Panpacifických hrách. V kalifornském Irvine ve středu zvítězil v nejlepším čase této sezony 1:54,11 minuty. Dosavadní letošní jedničku na této trati Nicka D'Arcyho z Austrálie porazil čtrnáctinásobný olympijský šampión o 62 setin a připsal si 31. finálové vítězství v této disciplíně za sebou.

Článek

"Poslední padesátka bolela. Říkal jsem si, ať už je tady ta zeď. Cítil jsem, jak se v dráze vedle mě vaří voda a modlil se, ať vydržím. Pořád nejsem v ideální kondici," citovala agentura AP Phelpse, jehož suverenitu v bazénu narušily dvě porážky na nedávném mistrovství USA, kde prohrál s Ryanem Lochtem v oblíbeném polohovém závodu na 200 metrů a znakařské dvoustovce.

Na stejně dlouhé trati motýlkem však Phelps vládně od roku 2002, kdy mu poslední porážku uštědřil právě na Panpacifických hrách krajan Tom Malchow. "To byl závod, který mě uvedl na scénu. Mám tuhle trať rád," prohlásil pětadvacetiletý plavec.

Reklama

Související témata: