Hlavní obsah

Olympijská šampionka Trickettová se vrací k plavání

Trojnásobná olympijská vítězka a osminásobná mistryně světa Libby Trickettová z Austrálie po osmi měsících přehodnotila rozhodnutí ukončit kariéru a vrací se k závodnímu plavání. Pětadvacetiletá kraulařka a motýlkářka to vysvětlila tím, že ani po dlouhé pauze z ní nevyprchala touha závodit. Motivací jsou pro ni olympijské hry v roce 2012 v Londýně.

Článek

"Během tohoto roku to byly různé maličkosti, které mi dokazovaly, že mi plavání chybí, a které vyvolávaly vzpomínky," řekla plavkyně australské televizi. Definitivně ji pak zlomilo sledování plaveckých závodů při srpnových Panpacifických hrách. "Chci si znovu zkusit, jak dokážu být rychlá, jak daleko se opět můžu dostat," dodala.

Závodní pauzu má naopak před sebou další australská trojnásobná olympijská vítězka Stephanie Riceová, v jejím případě ale přestávku způsobily potíže s pravým ramenem. Specialistka na polohové závody se dnes podrobila operaci a rekonvalescence potrvá zhruba tři měsíce. Zákrok ji připravil o start na říjnových Hrách Commonwealthu. "Jsem zklamaná, ale teď musím myslet na londýnskou olympiádu," řekla dvaadvacetiletá světová rekordmanka na dlouhé polohovce.

Reklama