Hlavní obsah

Knapková i mužský dvojskif začaly veslařské ME výhrami

Skifařka Miroslava Knapková vstoupila do programu mistrovství Evropy v portugalském Montemor-o-Velho výhrou v úvodní rozjížďce a zajistila si postup do semifinále. Stejně si vedl i dvojskif David Jirka, Petr Vitásek, jenž tak také postoupil mezi dvanáct nejlepších.

Článek

Žádná z českých posádek si v pátek nedokázala vyjet přímý postup do finále, i když tuto možnost měly jen některé. Z druhého místa do semifinále postoupil skifař Ondřej Synek, který nestačil na Estonce Tonu Endreksona.

Druhé byly i sestry Jitka a Lenka Antošovy na dvojskifu a párová čtyřka ve složení Michal Horváth, Milan Bruncvík, Milan Doleček a Jan Gruber.

Ostatní musejí do oprav, které dvě posádky absolvovaly již dnes odpoledne. A obě úspěšně. V semifinále tak již je i dvojskif lehkých vah Adam Kapa, Petr Čabla a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah ve složení Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Jan Vetešník a Ondřej Vetešník.

Finálovou jistotu mají bez boje Jakubové Makovička a Houska s kormidelníkem Oldřichem Hejduškem, kteří startují v kategorii dvojka s kormidelníkem. Do závodu se totiž přihlásily jen čtyři posádky. Makovička s Hejduškem získali v této neolympijské disciplíně před rokem na MS stříbrnou medaili ještě s Václavem Chalupou.

Reklama