Hlavní obsah

Nejlepší na světě je teď Lochte, uznal Phelpsův trenér

Čtrnáctinásobný olympijský vítěz Michael Phelps není podle svého kouče Boba Bowmana v současnosti nejlepším plavcem na světě. Toto označení si prý zaslouží další Američan Ryan Lochte, který začátkem srpna Phelpse dvakrát porazil na národním šampionátu. Poté ho zastínil na Panpacifických hrách, kde získal šest zlatých medailí, o jednu více než jeho slavnější krajan.

Foto: REUTERS/David Gray

Američan Ryan Lochte

Článek

"Samozřejmě, Ryan Lochte je v tomto roce nejlepším plavcem na světě. O tom není pochyb. Pro Michaela to znamená obrovskou výzvu jít dál, je to velká motivace," řekl Bowman agentuře AP.

Phelps jeho slova potvrdil. "To, že mi to v létě nešlo, jak bych chtěl, mě ohromně motivuje. Nezávodil jsem podle svých představ a ostatní byli lepší. Je to frustrující, ale bude to hrát velkou roli v příštích dvou letech, kdy budu chtít být v nejlepší formě," prohlásil pětadvacetiletý plavec.

Držitel rekordních osmi zlatých olympijských medailí z Pekingu se chce co nejlépe připravit hlavně na další hry v Londýně, ale už příští rok na mistrovství světa v Šanghaji by rád navázal na své fenomenální výkony. "Potřebuji tam plavat dobře, abych si mohl sestavit dobře program na olympiádu. Vím, co tam musím předvést," uvedl.

Reklama