Hlavní obsah

Na SP slalomářů v Tacenu byla Satková čtvrtá v kvalifikaci

Tacen/Praha

Všichni čeští vodní slalomáři postoupili v závodu Světového poháru v Tacenu do víkendového semifinále. Kanoistka Gabriela Satková byla v kvalifikaci čtvrtá, kanoista Lukáš Rohan a kajakářka Veronika Vojtová obsadili devátá místa.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Čerstvá mistryně světa ve vodním slalomu Gabriela Satková.

Článek

V sezoně poznamenané koronavirem se ve Slovinsku jede první ze dvou závodů, které v kalendáři SP zbyly. Nedaleko Lublaně závodí omlazený český tým, protože řada elitních slalomářů dala přednost regeneraci před zahájením přípravy na olympijskou sezonu.

Mistryně Evropy na C1 Satková v Tacenu závodí i na kajaku. V tom byla z českého tria nejlepší devátá Vojtová, vedle osmnáctileté Satkové postoupila i další mladá závodnice Kateřina Dušková.

Mezi kanoisty prošli do semifinále vicemistr Evropy Rohan i Vojtěch Heger. V K1 byl Jakub Krejčí osmnáctý, Tomáš Zima a Martin Rudorfer se po neprojetí branky seřadili až v závěru výsledkové listiny, přesto i oni postoupili.

V sobotu se uskuteční semifinále a finále kajakářů a kajakářek a závod v extrémním slalomu. V neděli vyvrcholí soutěže kanoistů a kanoistek.

Reklama