Hlavní obsah

Skifaři Synek a Knapková postoupili do finále veslařského MS

Čeští skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková postoupili bez problémů do finále mistrovství světa ve veslování na Novém Zélandu. Synek i Knapková obsadili v semifinále druhé místo, když nestačili jen na své hlavní soky v plánovaných bojích o medaile - domácího Mahého Drysdala respektive Jekatěrinu Karstenovou-Chodotovičovou z Běloruska.

Foto: ČTK/AP

Ondřej Synek postoupil do finále MS veslařů

Článek

Větším drama nabídlo na jezeře Karapiro semifinále mužského skifu. Postarala se o něj již před startem domácí hvězda Drysdale, na jehož lodi chyběly povinné samolepky. Rozhodčí mu je sice dodatečně nalepili, ale vítěz posledních čtyř světových šampionátů krátce po startu zastavil, požádal o jejich opravu a opakování závodu.

Semifinálová bitva tak odstartovala oproti programu o deset minut později. Na trati se poté ale žádné drama nekonalo. Synek s Drysdalem si vypracovali náskok a v pohodě si dojeli pro postup do finále.

Český reprezentant, který v letošní sezoně vyhrál všechny závody Světového poháru i evropský šampionát, skončil nakonec druhý. I proto, že se rozhodl nefinišovat a zřejmě šetřil síly na finále.

Skifařka Miroslava Knapková.foto: ČTK/AP/Alik Keplicz

Druhá dojela i Knapková, která již tradičně prohrála s osmatřicetiletou královnou ženského skifu Karstenovou-Chodotovičovou. Třicetiletá svěřenkyně trenéra Tomáše Kacovského držela do poloviny trati s šestinásobnou světovou šampionkou krok, poté si ale favorizovaná Běloruska vypracovala náskok a dojela do cíle jako první.

Již ve středu si postup do finále zajistil ženský dvojskif ve složení Lenka a Jitka Antošovy, mužský dvojskif David Jirka a Petr Vitásek bude o účast v bojích o medaile bojovat v pátek.

Reklama