Hlavní obsah

Šéftrenérovi německých veslařů hrozí po incidentu na MS vyhazov

KOLÍN NAD RÝNEM

Ačkoli němečtí veslaři obsadili na mistrovství světa v medailovém hodnocení druhou pozici, jejich šéftrenéra Hartmuta Buschbachera může stát šampionát na Novém Zélandu místo. Dvaapadesátiletý funkcionář se totiž postaral o skandál, když se odmítl při silniční kontrole podrobit krevním testům.

Článek

Buschbachera zastavila policie v úterý kvůli podezřelému způsobou jízdy. Vůz německého šéftrenéra jel rychlostí 40 km/h v úseku dálnice, kde je doporučená stovka. Buschbacher poté odmítl kontrolu krve, podle svého právníka proto, že kvůli novozélandskému akcentu přesně nepochopil, co po něm policisté chtějí.

Soud ve Wellingtonu dnes nařídil německému funkcionáři zaplatit pokutu ve výši 400 novozélandských dolarů a 132 dolarů soudních výloh (dohromady zhruba 7500 korun).

Buschbacher se za incident omluvil národnímu svazu i světové federaci FISA, ovšem interní trest ho nejspíš nemine. Podle zastupujícího šéfa německého svazu Daga Danzglocka není dokonce vyloučené, že šéftrenér přijde o místo. "Budeme tu záležitost řešit. Všechno je možné," řekl agentuře SID.

Reklama

Související témata: