Hlavní obsah

Zlatý skifař Synek byl vyhlášen nejlepším českým veslařem roku

Skifař Ondřej Synek byl podle předpokladů vyhlášen nejlepším českým veslařem roku. Letošní mistr světa, Evropy i vítěz Světového poháru vyhrál domácí anketu "Posádka roku 2010" naprosto suverénně, na první místo jej zařadili všichni hlasující. Veslař pražské Dukly se na trůn vrátil po roční přestávce, celkově vyhrál potřetí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ondřej Synek

Článek

Dramatický byl naopak souboj o stříbrnou pozici, na kterou nakonec na dnešním slavnostním vyhlášení v Praze symbolicky vystoupil ženský dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových. Třetí místo obsadila trojnásobná vítězka ankety Miroslava Knapková.

O Synkově triumfu nebylo pochyb. Otec nedávno narozené dcery Alice má za sebou životní sezonu, v níž vyhrál všechny skifařské závody, ve kterých se představil.

"Od prvního závodu mi to letos vše přišlo až moc jednoduché. Na začátku jsem se toho až lekl. Pak jsem si ale říkal, proč by to nemohlo vyjít i příště? A dařilo se," řekl k roku 2010 Synek, který "pomohl" k ocenění i svému trenérovi Milanu Dolečkovi.

Nejlepším juniorským veslařem byl vyhlášen také skifař, pátý muž z domácího mistrovství světa této věkové kategorie Jakub Podrazil. Druhá skončila osma juniorů, třetí osma juniorek.

V pražském hotelu Pyramida byli oceněni i úspěšní veslaři a činovníci samostatné historie českého veslování. Zlatý odznak získali Michal Vabroušek a Václav Chalupa, stříbrný David Kopřiva, Jakub Hanák, Jan Schindler, Jakub Friedberger, Jakub Zoff, Karel Neffe a bronzový Tomáš Kacovský, Michal Dalecký, Petr Blecha, Jiří Šefčík, Pavel Sokol, Dušan Businský, Pavel Malínský a Luboš Skalický.

Reklama