Hlavní obsah

Račice neuspěly v boji o MS v rychlostní kanoistice 2015

Český svaz kanoistů neuspěl s kandidaturou na pořádání mistrovství světa v rychlostní kanoistice v roce 2015 v Račicích. V dnešní volbě vyhrál italský Milán.

Foto: Paul Darrow, Reuters

Kanoistika - Ilustrační foto

Článek

"Je to spíš politické rozhodnutí a nejhorší volba po sportovní stránce," řekl kouč české reprezentace Martin Doktor, který byl v dějišti volby v Londýně jako sportovní ředitel kandidatury. V roce 2015 bude mistrovství světa olympijskou kvalifikací na hry v Riu de Janeiro 2016.

Mistrovství světa dospělých v rychlostní kanoistice se konalo na území bývalého Československa jedinkrát. V roce 1958 ho hostila Praha. O MS v roce 2015 se ucházely také německý Duisburg a portugalské středisko Montemor-o-Velho.

"Pro nás hovořila skutečnost, že jsme MS pořádali před více než padesáti roky, ale neměli jsme, bohužel, nikoho v komisi, která rozhoduje," uvedl Doktor. "Kdyby se mělo striktně rozhodovat podle toho, jaké mají být podmínky na trati pro olympijskou kvalifikaci, Račice by musely vyhrát. Máme velice dobře situovanou a konstruovanou dráhu, co se týká větru a vln, což zaručuje stejné podmínky pro všechny," řekl.

Mistrovství světa v rychlostní kanoistice o dva roky dříve bude pořádat Rio de Janeiro, které mělo tento šampionát hostit i letos, ale kvůli nedostatku financí od toho odstoupilo. Nahradil je maďarský Szeged. Tentokrát Brazilci dostali záruky vlády. MS ve vodním slalomu v roce 2014 uspořádá americký Deep Creek a o rok později Londýn.

Reklama

Související témata: