Hlavní obsah

Velká cena Ostravy přitáhla na start reprezentační plavce

OSTRAVA

Hned několik plaveckých reprezentantů přilákal na start 18. ročník Velké ceny Ostravy, který se v krytém padesátimetrovém bazénu v Porubě uskuteční o víkendu. Mezi závodníky se objeví Květoslav Svoboda, Martin Verner, Michal Rubáček, Klára Václavíková nebo domácí naděje Barbora Závadová s Martinem Baďurou.

Foto: Martin Kozák DOP, ČTK

Květoslav Svoboda

Článek

Prestiž druhého podniku Českého poháru zvyšuje účast silného ženského celku PK Radovljica ze Slovinska. "Tam jsou hodně kvalitní závodnice, medailistky z posledního mistrovství Evropy v Budapešti," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel závodu Boris Neuwirt.

Účast zahraničních klubů je však ve srovnání s minulými ročníky slabší. Vedle Slovinek už dorazí jen polské týmy z Belchatowa a Lodže a slovenští plavci. "Čekali jsme více týmů z ciziny. Je to dáno i tím, že některé federace mají svoje nominační závody v rámci svých národních mistrovství a plavci se připravuji na ně," vysvětlil Neuwirt.

Na Velké ceně Ostravy mohou plavci plnit limity pro srpnové mistrovství světa v Šanghaji. Junioři jsou dokonce ve hře o nominační časy na evropský i světový šampionát. "Česká špička je v podstatě kompletní," upozornil Neuwirt.

Pořadatelé mají ve startovní listině 270 jmen z 43 klubů. Sobotní i nedělní program začne dopoledními rozplavbami, odpoledne se poplavou finálové závody.

Reklama

Související témata: