Hlavní obsah

Volf se Štěpánkem se nevešli do reprezentace vodních slalomářů

Čeští deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, dvojnásobní olympijští medailisté, se nekvalifikovali do reprezentace vodních slalomářů pro letošní sezónu. V nominačních závodech v pražské Troji obsadili o víkendu třetí čtvrtou pozici, což jim ve vyrovnané bitvě v součtu s výsledky s Veltrus před týdnem na místo v národním týmu nestačilo. Naopak v reprezentaci je opět i třiačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová.

Foto: Petr Horník, Právo

Deblkanoisté Jaroslav Volf (vpravo) s Ondřejem Štěpánkem

Článek

Tradičně vypjatý boj o tři místa v každé kategorii přinesl doslova revoluci a nástup mladých závodníků. Nejdramatičtější situaci přinesl právě boj mezi deblkanoisty, kde měly za vítěznou posádkou Havlíček, Přinda po čtyřech závodech stejný počet 25 bodů hned tři lodě a "Černý Petr" na základě výsledků posledního závodu padl právě na "Volfíky".

"No, tak to vypadá na prázdniny," hořce se pousmál háček Volf. "Je to v ...," ulevil si peprně. Jeho loď se zadákem Štěpánkem vypadla z reprezentace poprvé od roku 1998, kdy slavila v týmu premiéru.

"Nejezdili jsme zas tak špatně, ale pořád jsme šťouchali," žehral Štěpánek na trestné sekundy za dotyky brankových tyčí. Volf se Štěpánkem nevyhráli ani jeden nominační závod i kvůli tomu, že ani jednou nepředvedli čistou jízdu. A penalizace dvou sekund je připravila o reprezentaci i dnes. Pokud by si tři branky před koncem "nešťouchli", závod by vyhráli. Do dvousekundového odstupu se totiž vešlo celkem pět lodí.

Volf se Štěpánkem ale ještě mají šanci dostat se jako náhradníci na některý ze Světových pohárů, případně na mistrovství světa v září do Čunova. Své místo v reprezentaci totiž musí posádka Sehnal, Václav Hradilek potvrdit alespoň desátým místem na ME nebo při závodech SP. Pokud by se jim to nepovedlo a Volf se Štěpánkem by je na konci srpna na MČR porazili, jeli by na MS oni. "Otázka ale je, jak to bude letos s naší motivací," shodli se "Volfíci".

"Já obecně nemám moc rád, když jsou nepříjemná překvapení, což je přesně dneska případ Volfa se Štěpánkem, to mě trochu zaskočilo," přiznal kouč Jiří Pultera na adresu dvojice, která vybojovala bronz na OH v Aténách a stříbro v Pekingu. "Z milých překvapení jsou výsledky mladých závodníků, kterým se konečně podařilo dostat do týmu. To je hodně pozitivní," dodal.

Na mysli měl zejména talentovanou jednadvacetiletou kajakářku Kateřinu Kudějovou, která v celkovém hodnocení porazila i Hilgertovou, či teprve osmnáctiletého kajakáře Jiřího Prskavce.

Suverénní byl v nominačních bojích kanoista Stanislav Ježek, který vyhrál jako jediný všechny čtyři závody, konkurenci neměl ani Vavřinec Hradilek mezi kajakáři, byť dnes dostal padesátisekundovou penalizaci a nepostoupil do finále. V reprezentaci je i Hilgertové syn Luboš.

Reklama