Hlavní obsah

Jako Šimek s Rohanem? Kanoista Ježek a kajakář Hradílek se možná sejdou v jedné lodi

Pavel NovotnýSport.cz

Možná z toho bude bonbónek londýnské olympiády. Vodní slalomáři Stanislav Ježek a Vavřinec Hradilek totiž uvažují, že by nad rámec svých kategorií spojili síly a nastoupili by jako druhá česká posádka do závodu deblkánoí. Pravidla takovou možnost připouštějí a například Francouzi či Britové s takovým modelem slaví úspěchy.

Foto: Petr Cihelka

Kanoista Stanislav Ježek

Článek

„Když bude Vávra nosit loď, tak bych do toho šel,“ komentuje se smíchem možnost netradičního propojení singlkanoista Ježek, který při víkendovém závěru nominačního klání pro letošní sezónu potvrdil pozici české jedničky. Stejně jako Hradílek mezi kajakáři. „Nikdo zatím neví, jak to dopadne, olympijská kvalifikace je hodně tvrdá. Ale kdybychom se na hry dostali, tak byl bych stoprocentně pro,“ má jasno Hradílek.

Do olympijského závodu může v každé kategorii zasáhnout za každou zemi jen jedna posádka, jen v kategorii C2 se může vedle deblistů postavit na start i posádka vytvořená kanoistou a kajakářem. „Určitě by to bylo zpestření závodu. Je ale otázka, jestli by to bylo dostatečně důstojné. Na druhou stranu bychom nebyli narozdíl od specialistů vůbec vyklepaní,“ přemítá Ježek. „Spojit to dohromady není takový problém, jak by se mohlo zdát. Vždyť i slavní Šimek s Rohanem byli kajakář a kanoista,“ připomíná Hradílek dvojnásobné stříbrné medailisty z her v Barceloně 1992 a Aténách o čtyři roky později.

Vavřinec Hradílekfoto: ČTK/René Volfík

Nevýhodou je, že olympijskou nominaci určí až výsledky zářijového mistrovství světa na Slovensku. „Nejde počítat, že bychom teď sedli do deblu a začali trénovat. Když budeme mít nominaci jistou a párkrát sedneme do lodě, tak by to mohlo jít. Ale čím dřív, tím líp. Na konci minulé sezóny jsem párkrát zaklekl do kánoe a šíleně mě z té polohy bolely nohy. Musel bych si zvyknout,“ poznamenal se smíchem Hradílek.

O případném rozdělení úloh v posádce mají oba slalomáři jasno. „Na háčku by musel být Vávra, vpředu se to musí víc tahat,“ dodal subtilní Ježek s pohledem na mohutné paže svého reprezentačního kolegy a brzy možná i parťáka.

Reklama

Související témata: