Hlavní obsah

Čtyřkajak se v Duisburgu nepředstaví, Souček jede se zraněným žebrem domů

PRAHA

Český čtyřkajak Ondřej Horský, Jan Souček, Daniel Havel a Jan Štěrba nebude o víkendu startovat na Světovém poháru rychlostních kanoistů v německém Duisburgu. Zablokovaná žebra nepustila na start Jana Součka, který v pátek ráno odcestoval vlakem přes Berlín do Prahy. Tam okamžitě nastoupí rehabilitaci a léčení, aby nebyl v ohrožení start na srpnovém mistrovství světa v maďarském Szegedu, které je jedinou olympijskou kvalifikací pro Londýn 2012.

Foto: Vít Chalupa

Fyzioterapeutka kanadského týmu Shelly Malcom-Beazleyové se snaží srovnat žebra českého kajakáře Jana Součka.

Článek

Souček si zranění přivodil při středečním odjezdu z Prahy. Ve čtvrtek dopoledne

vynechal trénink a v poledne absolvoval rehabilitaci a 'rovnání' u fyzioterapeutky

kanadského týmu Shelly Malcom-Beazleyové.

„To mi sice pomohlo, ale ne tolik, aby se žebro vrátilo po zcela správné polohy a já byl schopen závodit,“ uvedl Souček, který se s reprezentačním trenérem Martinem Doktorem domluvil na okamžitém odjezdu z Duisburgu. „Nemělo smysl, aby se tady tři dny trápil a do Česka se dostal v pondělí nad ránem. Proto jsme našli nejvýhodnější spojení do Prahy, aby mohl již dnes večer po příjezdu zahájit léčbu,“ uvedl Doktor.

„Ano, i pro mě je to lepší. Můj stav skutečně není takový, abych mohl závodit. Nejen v pátek na naším hlavní trati, ale ani v neděli při štafetách,“ dodal Souček, který byl rád, že se našlo vlakové spojení. „To je pro mě nejpříjemnější. Budu se moc pohnout, projít a nemusím se mačkat v autě. A k tomu jsem ještě v Německu vlakem nejel,“ doplnil s úsměvem.

Kouč Doktor následně horečně řešil s vedením závodu, aby mohl ostatní reprezentanty ze čtyřkajaku přihlásit do jiných soutěží. Daniel Havel vyrazil do závodu na tisíc metrů na K1. Ondřej Horský a Jan Štěrba zase do deblkajaku. A Horský nahradí Součka také v nedělní štafetě.

Reklama

Související témata: