Hlavní obsah

O medaili na ME ve vodním slalomu bude bojovat jen Kudějová

LA SEU DE URGELL

Pouze talentovaná kajakářka Kateřina Kudějová postoupila na mistrovství Evropy ve španělském La Seu de Urgell ze semifinále do odpolední jízdy o medaile. Ze tří českých lodí v kategorii deblkanoistů neuspěla ani jediná.

Článek

Jednadvacetiletá Kudějová, dvojnásobná juniorská mistryně Evropy a kontinentální šampionka do 23 let, obsadila v semifinále osmé místo. Na nejrychlejší Elizabeth Neaveovou z Británie ztratila 1,57 sekundy. Finálová účast těsně unikla Ireně Pavelkové, která na první nepostupové pozici zaostala za desátou příčkou pouze dvě setiny sekundy. Už ve čtvrtfinále vypadla dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová.

O medaile nebude bojovat ani jiná dvojnásobná šampionka z pod pěti kruhů Elena Kaliská. Devětatřicetiletá Slovenka byla v semifinále až sedmnáctá a napodobila tak překvapivý páteční neúspěch krajana Michala Martikána, jenž mezi kajakáři vypadl už ve čtvrtfinále.

Česká výprava nezíská zcela jistě medaili v kategorii C2, v níž zůstala bez finálové účasti. Václav Hradilek a Štěpán Sehnal byli dvanáctí, Lukáš Přinda a Jan Havlíček patnáctí a Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm sedmnáctí.

Stříbrné medaile z loňského šampionátu v Bratislavě neobhajovala nejlepší česká posádka posledních let Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kteří se překvapivě nedostali do reprezentace.

Finálový blok začíná ve 14:00.

Reklama