Hlavní obsah

V semifinále veslařského SP v Lucernu jsou čtyři české posádky

LUCERN

Jen čtyři české posádky dnes dokázaly postoupit do semifinále třetího závodu Světového poháru ve veslování, který se koná v Lucernu. Přímo z úvodních rozjížděk postoupily skifařka Miroslava Knapková a dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových. Přes čtvrtfinále se mezi dvanáct nejlepších kvalifikovali skifař Ondřej Synek a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník.

Foto: Alik Keplicz, ČTK/AP

Skifařka Miroslava Knapková na MS v Poznani

Článek

Úřadující světový šampion Synek vyhrál stejně jako Knapková a sestry Antošovy svou úvodní rozjížďku, ale vzhledem k vysokému počtu startujících v disciplíně (27) jej následně čekalo čtvrtfinále. I to ale Synek zvládl suverénně a vyhrál, přičemž porazil i dvojnásobného olympijského vítěze Olafa Tufteho z Norska.

Dalších šest českých posádek, které ve Švýcarsku startovaly, se z rozjížděk nebo následných oprav či čtvrtfinále do semifinále kvalifikovat nedokázalo.

Dvojku bez kormidelníka Jakub Houska, Jakub Makovička, dvojskif David Jirka, Petr Vitásek, čtyřku bez kormidelníka Jan Gruber, Michal Horváth, Milan Doleček, Milan Bruncvík i dvojskify lehkých vah Klára Janáková, Markéta Pazderková a Daniela Nacházelová, Denisa Čvančarová tak čekají starty ve finále C. Dvojka bez kormidelnice Lenka Vrečníková, Pavlína Žižková pojede finále D.

Reklama