Hlavní obsah

Vodní slalomáři zůstali na SP bez medaile, Hilgertová byla pátá

MARKKLEEBERG

Čeští vodní slalomáři zůstali ve třetím dílu Světového poháru poprvé v sezoně bez umístění na stupních vítězů. Nejlepší výsledek v německém Markkleebergu zajela třiačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová, která obsadila pátou pozici.

Foto: René Volfík, ČTK

Štěpánka Hilgertová

Článek

Dvojnásobná olympijská vítězka Hilgertová, jež zajela druhý čas v sobotní kvalifikaci, ztratila s dvěma trestnými sekundami 5,86 vteřiny na vítěznou Slovenku Janu Dukátovou. Druhá česká účastnice finále Irena Pavelková nenavázala na vítězství ze semifinále a po dvou dotycích branky skončila šestá půldruhé sekundy za Hilgertovou.

Finále těsně uniklo Kateřině Hoškové. Sedmá žena ze sobotního závodu kanoistek obsadila v semifinále první nepostupové 11. místo se ztrátou pouhých pěti setin sekundy na desátou pozici. Veronika Vojtová byla sedmadvacátá.

V kategorii deblkanoistů se dostali do finále pouze Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm, kteří obsadili osmé místo. Za trojnásobnými olympijskými vítězi Pavolem a Peterem Hochschornerovými ze Slovenska na první pozici zaostali 8,68 sekundy.

V semifinále dopadli Jan Havlíček s Lukášem Přindou stejně jako Hošková, na 11. pozici je od postupu do finále dělilo 69 setin. Václav Hradilek se Štěpánem Sehnalem byli patnáctí.

Čtyřdílný seriál Světového poháru vyvrcholí 12. až 14. srpna v pražské Troji.

SP ve vodním slalomu v Markkleebergu (Německo):
Muži:
C2: 1. Pavol Hochschorner, Peter Hochschorner (SR) 114,29 (2 tr. sekundy), 2. Peschier, Labarelle (Fr.) -1,46 (2), 3. Szczepaňski, Pochwala (Pol.) -1,62 (0), ...8. Koplík, Vrzáň -8,68 (2), 11. Havlíček, Přinda, 15. Václav Hradilek, Sehnal (všichni ČR) vyřazeni v semifinále.
Ženy:
K1: 1. Dukátová (SR) 111,7 (0), 2. Chourrautová (Šp.) -4,04 (2), 3. Kuhnleová (Rak.) -5,20 (6), ...5. Hilgertová -5,86 (2), 6. Pavelková -7,41 (4), 11. Hošková, 27. Vojtová (všechny ČR) vyřazeny v semifinále.

Reklama