Hlavní obsah

Kajakář Hradilek vyhrál předolympijský závod slalomářů v Londýně

LONDÝN

Kajakář Vavřinec Hradilek vyhrál předolympijský závod vodních slalomářů v Londýně. V nově vybudovaném kanálu v areálu Lee Valley White Water Centre, kde se za rok bude bojovat o olympijské medaile, byl český vicemistr světa absolutně nejrychlejší a o triumf jej nepřipravila ani dvousekundová penalizace za dotyk branky. Druhé místo obsadila mladá kajakářka Kateřina Kudějová.

Foto: René Volfík, ČTK

Vavřinec Hradílek

Článek

Na stupně vítězů Hradilka doprovodili bezchybně pádlující bývalí mistři světa - Slovince Petera Kauzera porazil český kajakář o 97 setin, dvojnásobného šampiona Fabiena Lefevra z Francie dokonce o 2,98 sekundy.

Jednadvacetiletá kajakářská naděje Kudějová nestačila pouze na úřadující vicemistryni světa Melanii Pfeiferovou z Německa, za kterou s jedním dotykem branky zaostala o 2,37 sekundy. Dvojnásobná zlatá medailistka z pod pěti kruhů Štěpánka Hilgertová, jež by mohla za rok v Londýně dosáhnout na šestou olympijskou účast, skončila ve finále poslední desátá.

V závodě kanoistů obsadil Stanislav Ježek čtvrté místo, zvítězil dvojnásobný olympijský vítěz Michal Martikán ze Slovenska.

Slovenská loď podle očekávání ovládla i kategorii C2, kde neměli konkurenci trojnásobní olympijští šampioni Pavol a Peter Hochschornerovi. Dvojnásobní medailisté z her Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek, kteří se letos nedostali do reprezentace, inkasovali padesátisekundovou penalizaci za neprojetí branky a ve finále byli poslední šestí.

Reklama

Související témata: