Hlavní obsah

Na veslařském MS bude o účast v Londýně bojovat 10 českých lodí

PRAHA

Deset českých posádek se představí na mistrovství světa ve veslování, které se uskuteční od neděle 28. srpna na slovinském jezeře Bled. Hvězdou výpravy na šampionátu, který je pro veslaře hlavní kvalifikací na olympijské hry v Londýně 2012, bude skifař Ondřej Synek. Úřadující mistr světa se na start postaví jako hlavní favorit, neboť i v této sezoně vyhrál všechny velké závody a ovládl Světový pohár.

Článek

Medailové ambice má také skifařka Miroslava Knapková, cílem ostatních je finálová účast, která by jim zaručovala start v Londýně. Na olympiádu postoupí pět až jedenáct posádek podle kategorie. Z českého pohledu bude mít nejsložitější situaci osmiveslice. Stříbrná posádka z nedávného MS do 23 let bude bojovat o jedno ze sedmi postupových míst.

Nominace:
Muži: Ondřej Synek (skif); Jakub Houska, Jakub Makovička (dvojka bez kormidelníka); David Jirka, Petr Vitásek (dvojskif); Michal Horváth, Milan Bruncvík, Milan Doleček, Jan Gruber (čtyřka bez kormidelníka); Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník (čtyřka bez kormidelníka lehkých vah); Jan Andrle, Petr Ouředníček, Martin Basl, Petr Buzrla (párová čtyřka); Matyáš Klang, Petr Melichar, Jakub Koloc, Jakub Podrazil, Jan Pilc, David Szabó, Kornel Altman, Jiří Srna, kormidelník Martin Šuma (osma).
Ženy: Miroslava Knapková (skif); Jitka Antošová, Lenka Antošová (dvojskif); Daniela Nacházelová, Denisa Čvančarová (dvojskif lehkých vah).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články